Gruppvåldtäkten i Visby
Klippet där mannen konfronterar de misstänkta våldtäktsmännen har fått stor spridning på nätet.

Kallade misstänkta våldtäktsmännen "smutsiga djur" – greps av polis

Publicerad 9 oktober 2016 kl 17.36

Inrikes. Den man som i ett uppmärksammat klipp på Youtube ses skrika "avskum" och "smutsiga djur" åt personer som misstänks för gruppvåldtäkten i Visby misstänks nu själv för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott.

Gilla artikeln på Facebook

På grund av de oroligheter som uppstod på Gotland efter att en rullstolsbunden kvinna anmält att hon blivit gruppvåldtagen kallade polisen på ön in förstärkning från Stockholm under helgen.

Två personer har blivit delgivna misstanke för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott. Enligt Hela Gotland kan de misstänka brotten sättas samman med att åklagaren i våldtäktsmålet fick ett nattligt hembesök efter att ha beslutat att de misstänkta våldtäktsmännen skulle försättas på fri fot.

Polisen är dock förtegen om händelsen och hänvisar till förundersökningssekretessen. Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, vill inte bekräfta att det är en åklagare som är inblandad i fallet.

– Det vill jag inte kommentera. Det gäller en person i rättsväsendet och det är det vi har tittat på, säger hon till Fria Tider.

Enligt uppgift är en av de män som greps en aktivist från nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Samma man syntes tidigare i veckan i ett uppmärksammat klipp på Youtube där han uppges konfrontera några av de invandrare som misstänks för gruppvåldtäkten.

– Förbannade avskum! Lämna det här landet era smutsiga djur! skriker mannen bland annat till asylsökarna i klippet, som har över 140.000 visningar på Youtube.

NMR uppger själva på sin hemsida att polisen genomförde en husrannsakan hos aktivisten tidigt på söndagsmorgonen och att han sedan togs in för förhör.

En talesperson för NMR säger att de misstänkta brotten bestod i att ett spärrband ska ha knutits fast i en backspegel på åklagarens bil och virats ett varv runt bilen.

Artikeln har uppdaterats.


Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Installerade övervakningskamera. Den skräckinjagande "mannen med ljuset" visade sig vara verklig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0