Gruppvåldtäkten i Visby
Klippet där mannen konfronterar de misstänkta våldtäktsmännen har fått stor spridning på nätet.

Kallade misstänkta våldtäktsmännen "smutsiga djur" – greps av polis

Publicerad 9 oktober 2016 kl 17.36

Inrikes. Den man som i ett uppmärksammat klipp på Youtube ses skrika "avskum" och "smutsiga djur" åt personer som misstänks för gruppvåldtäkten i Visby misstänks nu själv för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott.

Gilla artikeln på Facebook

På grund av de oroligheter som uppstod på Gotland efter att en rullstolsbunden kvinna anmält att hon blivit gruppvåldtagen kallade polisen på ön in förstärkning från Stockholm under helgen.

Två personer har blivit delgivna misstanke för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott. Enligt Hela Gotland kan de misstänka brotten sättas samman med att åklagaren i våldtäktsmålet fick ett nattligt hembesök efter att ha beslutat att de misstänkta våldtäktsmännen skulle försättas på fri fot.

Polisen är dock förtegen om händelsen och hänvisar till förundersökningssekretessen. Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, vill inte bekräfta att det är en åklagare som är inblandad i fallet.

– Det vill jag inte kommentera. Det gäller en person i rättsväsendet och det är det vi har tittat på, säger hon till Fria Tider.

Enligt uppgift är en av de män som greps en aktivist från nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Samma man syntes tidigare i veckan i ett uppmärksammat klipp på Youtube där han uppges konfrontera några av de invandrare som misstänks för gruppvåldtäkten.

– Förbannade avskum! Lämna det här landet era smutsiga djur! skriker mannen bland annat till asylsökarna i klippet, som har över 140.000 visningar på Youtube.

NMR uppger själva på sin hemsida att polisen genomförde en husrannsakan hos aktivisten tidigt på söndagsmorgonen och att han sedan togs in för förhör.

En talesperson för NMR säger att de misstänkta brotten bestod i att ett spärrband ska ha knutits fast i en backspegel på åklagarens bil och virats ett varv runt bilen.

Artikeln har uppdaterats.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0