Nya Sverigebilden
Tittarna får bl.a se en polisbil som sticks i brand.

Rysk TV skildrar Malmö som mångkulturell skräckstad

Publicerad 20 februari 2017 kl 19.29
Av Mattias Albinsson

Media. I ett TV-inslag i den ryska kanalen TV1 skildras Malmö som en skräckstad invaderad av muslimer och på väg att kollapsa i ett mångkulturellt inferno.

Gilla artikeln på Facebook

Den ryska TV-kanalen har skickat ett TV-team till staden och tittarna får bland annat se bilder på brinnande och vandaliserade bilar. I en sekvens visas till och med hur en polisbil sticks i brand.

– Det är som en krigszon! berättar en svensk kvinna som intervjuas av TV-kanalen.

Kvinnan berättar också att det kan ta två eller tre timmar innan polisen kommer om man haft inbrott eftersom det inte anses vara ett prioriterat brott.

I TV-inslaget nämns även de många skott­lossningarna, morden och rånen i Malmö som nästintill uteslutande begås av invandrare från tredje världen.

– Jag har blivit beskjuten, misshandlad och hotad till livet. Min 64-åriga granne, en kvinna, har blivit rånad. Gärningsmännen var arabiska invandrare, berättar en man för reportern.

Reportern förklarar för tittarna att befolkningen i Malmö är på väg att bytas ut mot invandrare från tredje världen; i synnerhet muslimer. Han visar hur allt fler skyltar på butiker och andra allmänna platser numera är på arabiska. Han intervjuar skolelever på en skola, alla är araber, och frågar hur många svenskar det finns i klassen.

– Jag tror att det kanske är en eller två, svarar en arabisk pojke tveksamt.

Men flera av de påståenden som görs i det ryska TV-inslaget är felaktiga hävdar de båda Bonnier­tidningarna DN och Sydsvenskan. I inslaget sägs det bland annat att 50 mord begicks i Malmö förra året medan Sydsvenskan påstår att den korrekta siffran är elva. I själva verket är ingen officiell statistik över antal mord i Sverige 2016 klar ännu, vilket Fria Tider rapporterade om tidigare i månaden. TV1 tycks basera sin siffra på den preliminära mord­statistiken medan Sydsvenskan hittat sin statistik på okänt håll.

Den vänster­liberala lokaltidningen reagerar även starkt på att ryska TV1 inte anser att araber som visserligen är födda i Sverige men ändå pratar arabiska till vardags är svenskar. Sydsvenskan menar att endast 32 procent av invånarna i Malmö bör anses vara invandrare medan TV1 säger 43 procent. Andelen invånare i Malmö med utländsk bakgrund, det vill säga med minst en utlandsfödd förälder, var enligt SCB 52 procent sista december 2015.

TV1 är Rysslands största och en av landets tre rikstäckande TV-kanaler. Den kan ses av omkring 250 miljoner människor världen över.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nystartade företag

Allt fler lockas av generösa stöden.. Kraftig uppgång av nystartade bolag sedan samma period 2019.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Mer från Media

CNN: "Vita människor har ett gift i sina hjärnor"

Profilen Van Jones utspel.. "Vita människor är alltid oskyldiga – och det är deras oskuld som utgör deras brott."0 

Trump öppnar för att "stänga ner" Twitter

Anklagar plattformen för att "helt tysta konservativa röster".. "Vi kommer att hårt reglera eller stänga ner dem innan vi låter det ske."0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus