Den dömde syriern.

Sparkade nioårig flicka i huvudet – får tre månaders fängelse

Publicerad 5 juli 2017 kl 22.46

Inrikes. Mohammed Yaser Derowish från Syrien döms nu för att ha sparkat en 9-årig svensk flicka i huvudet som hämnd för att han inte fick asyl i Sverige. Straffet blev tre månaders fängelse och skadestånd.

Gilla artikeln på Facebook

Den 24 maj i år var en 9-årig flicka på väg hem från skolan i centrala Boden. Hon gick och pratade med sin mormor via telefon när den 29-årige asylsökaren Mohammed Yaser Derowish helt plötsligt sparkade henne rakt i huvudet. Sparken träffade hennes käke.

Motivet till misshandeln var att Mohammed just hade besökt Migrationsverket och fått avvisningsbeslut och ville hämnas. Enligt vittnen hade han först vrålat något om att slå ner en gammal tant.

Mohammed nekade till brottet och påstod att han och flickan hade "krockat" med varandra, men åklagaren köpte inte hans förklaring, skriver NSD.

Fria Tider uppmärksammade i samband med åtalet den nu dömde, som är i behov av tolk på arabiska och medborgare i Syrien.

Luleå tingsrätt dömer Mohammed till tre månaders fängelse. 29-åringen ska även betala 9.200 kronor i skadestånd till flickan, som har mått dåligt och haft ont i magen efter händelsen.


Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0