Upploppen i Västsverige
Arkivbild.

Bilbränder även i Uppsala, Malmö, Helsingborg och Stockholm

Publicerad 14 augusti 2018 kl 11.02

Inrikes. Det var inte bara i Göteborg och i Trollhättan som det brann i går och i natt. Enligt polisens händelserapporter har det även brunnit på flera andra platser runt om i landet.

Dela artikeln

Vid 22.30-tiden på måndagen larmades polisen om bilbrand på Rolfsgatan i Malmö. Där stod två bilar i brand och polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Någon timme innan hade en skola satts i brand.

"Polis kallades till Bellevueskolan med anledning av en misstänkt brand. Okänd person har avsiktligen anlagt en brand vid ett trapphus på skolan. Branden kunde släckas och det har funnits spridningsrisk. En anmälan om mordbrand är upptagen", skriver polisen.

23.19 tillkallades polisen till Blåkullagatan i Helsingborg:

"Polis kallades till platsen med anledning av en brand i två bilar. Branden är släckt och polisen har tagit upp en anmälan om skadegörelse genom brand på två bilar. Enligt uppgift fanns det spridningsrisk till andra bilar. Ingen är gripen", skriver polisen.

02.41 var det dags igen. Då larmades polisen om en bilbrand på Drottninghög i Helsingborg.

"Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på en parkeringsplats vid Blåkullagatan. Inga personer uppges ha kommit till skada. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas", står det i polisens händelserapport.

I Uppsala har tre bilbränder inträffar under natten. Okända gärningsmän ska där ha tänt eld på bilarna och sedan lämnat platsen. Ingen har gripits för brotten, enligt polisen.

I Stockholmsförorten Skärholmen ska sex bilar brunnit under natten.

– Det var en bil som började brinna från början, sedan fattade fem bilar runt den eld. De stod tydligen ganska tätt parkerade, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, till SVT.

Enligt SVT ska det även ha varit en bilbrand i Åkersberga i Stockholm.

Polisen kan inte säga om det finns ett samband mellan bränderna på Västkusten och de i övriga Sverige.


Nyheter från förstasidan

I princip klart för vapenvila i Gaza

Hamas och Israel nära enighet. Sex veckors vapenvila ser ut att bli av.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur