Bråvallafestivalen
Bråvallafestivalen.

Mobiltelefonstölder på Bråvalla kopplas till internationella ligor

Publicerad 27 juni 2015 kl 13.09

Inrikes. Under första kvällen och natten på Bråvallafestivalen fick polisen in anmälningar om ett femtiotal stölder av mobiltelefoner.
– Det här är internationella ligor, säger en polistalesman till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Under natten till fredagen gjorde polisen i Norrköping ett stort beslag av misstänkt stulna mobiltelefoner i närheten av festivalområdet för Bråvallafestivalen, skriver polisen på sin hemsida.

Beslaget uppges vara stort och fler mobiltelefoner har tagits i beslag än det femtiotal anmälningar om stulna mobiltelefoner som polisen fick in under den föregående kvällen och natten.

I samband med beslagen har tre misstänkta gärningsmän gripits, två natten till igår och ytterligare en natten till idag.

– Det här är internationella ligor som följer festivaler runt omkring, säger polisens presstalesman Erik Thulin till Fria Tider.

Kan du säga om det är EU-migranter eller något sådant, för ofta har det ju kopplingar till Östeuropa, är det något du kan kommentera?
– Nej, det är internationella ligor helt enkelt. Vi grep en man inatt också som är misstänkt nu för grov stöld och häleri. Och det är just stölder av mobiltelefoner, man önskar att folk hade med sig festivaltelefoner istället och att man hade koll på sin utrustning.

Men ingen av de gripna är svenska medborgare alltså, utan det är internationella ligor?
– Ja, alltså, någon koppling mellan det första gripandet och det vi gjorde inatt är svårt att se för tillfället. Vilken nationalitet de har, det vet inte jag.

Polisen gick igår eftermiddag dessutom ut med en uppmaning till alla som blivit av med sin mobiltelefon under festivalen att snarast anmäla detta till polisen. Eftersom polisen gjort ett större beslag av mobiltelefoner finns det nämligen chans att man kan få tillbaka sin telefon.

– För utredningens skull, och möjligheten att framöver återfå sin telefon är det viktigt att alla som drabbats av mobiltelefonstöld under Bråvalla snarast gör en polisanmälan, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

EU vill stoppa flyg från Afrika efter ny corona

Omedelbart flygstopp föreslås. Kommissionen föreslår att "flygresor från regionen södra Afrika stoppas".0 

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0