Överfallen i Östersund

18-årig tjej i Östersund vägrade ge nummer till invandrargäng – blev misshandlad

Publicerad 12 mars 2016 kl 10.12
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ännu ett kvinnoöverfall inträffade i Östersund under fredagen. En 18-årig kvinna misshandlades efter att ha vägrat ge sitt telefonnummer till ett invandrargäng.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen inträffade i centrala Östersund vid femtiden på fredagseftermiddagen. Ett gäng killar följde efter en ung kvinna och ville låna pengar av henne och frågade henne även om hennes telefonnummer. När kvinnan vägrade blev en av killarna aggressiv och slog henne i nacken.

– Det ska ha skett i närheten av varuhuset Mittpunkten i Östersund, på Storgatan, berättar Jämtlands­polisens vakthavande befäl Veronica Nygren för Fria Tider.

– Men det var inte precis utanför varuhuset eftersom Storgatan ligger en gata nedanför, men det är i centrala stan, förtydligar hon.

Gärningsmannen som misshandlade kvinnan beskrivs som "utländsk, pratade svenska samt ett utländskt språk, bar en svart jacka, svart mössa, mörka byxor, ca 170 cm lång". Signalementet finns även publicerat på polisens hemsida. Ingen har ännu gripits för misshandeln mot den 18-åriga kvinnan.

Polisen vet inte vad killarna har för etnisk bakgrund, om de är ensamkommande barn eller tillhör någon annan invandrargrupp. Man vet heller inte hur många de var.

– Det ska ha varit ett gäng i alla fall, säger Nygren.

Elfte överfallet
Gårdagens attack mot en 18-årig kvinna är det elfte som anmälts i Östersund på kort tid men polisen tror inte att det är samma killar som ligger bakom alla överfall.

– Det kan man inte påstå att det är ett gäng som drar runt och står bakom alla de här, för signalementen är lite olika, berättar polisens presstalesman Börje Öhman för Fria Tider.

– Sedan kan det väl eventuellt vara något som har samband, fortsätter han.

Börje Öhman har utsetts till polisens ansvarige presstalesman med anledning av överfallen mot kvinnorna i Östersund. Han är ganska väl insatt i attackerna mot Östersunds kvinnor.

– Det som hände igår kväll har inte jag fått någon uppdatering om, men det är tio innan dess, säger han till Fria Tider och fortsätter:

– Det är sex ofredanden, det är två fall av misshandel, ett olaga hot och ett försök till våldtäkt.

En man har häktats och ytterligare två misstänks för den senaste tidens överfall. I flera av fallen har polisen gått ut med att det är invandrare som ligger bakom överfallen, men om det rör sig om det i samtliga fall vill Öhman inte uttala sig om.

– Det har vi inte kommenterat och det tänker inte jag kommentera, säger han.


Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0