FN:s migrationsavtal

Kvinna kuppade "Ring P1" – pratade om FN:s migrationsavtal

Publicerad 5 december 2018 kl 19.09

Media. Kvinnan i Saltsjö-Boo uppgav att hon ville prata om "årets julklapp" när hon ringde in till "Ring P1". Istället höll hon en utläggning om FN:s migrationsavtal i direktsändning, rapporterar Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i gårdagens sändning av "Ring P1" som kvinnan lyckades ta sig genom telefonslussen.

Hon hade sagt till telefonisten att hon ville prata på temat "årets julklapp" – men istället berättade hon i sändningen om FN:s migrationsavtal, som Sveriges regering avser skriva på i början av nästa vecka.

Kvinnan konstaterade att "media mörkar viktiga nyheter för svenska folket". Hon tog bland annat upp FN-avtalets passager om att journalister ska tränas upp för att beskriva invandringen som något positivt.

– Journalister ska skolas in i hur man bäst informerar om migrationens positiva effekter. Man ska inte få beskriva nackdelarna av den här migrationen, sade kvinnan.

Programledaren Emanuel Karlsten bröt då in och frågade sig om FN ska "ta in alla journalister på något slags utbildningsläger".

– Det sägs att det är inte är bindande, men varför skriver man på ett avtal som inte är bindande? fortsatte kvinnan.

Kvinnan tog också upp den demonstration mot FN-avtalet som hölls på på Mynttorget i Stockholm i söndags. Hon berättade vidare att hon hade ringt upp Charlotta Friborg, programchef på SVT Nyheters riksredaktion, för att fråga om bristen på rapporteringen kring migrationspakten.

– Hon slängde luren i örat på mig, och då talade jag mycket lugnare än jag gör nu.

Emanuel Karlsten säger till Samhällsnytt att han tycker att kvinnans påstående om avtalets krav på journalister var "absurt".

– Jag ber om ursäkt om någon upplevde att jag förlöjligar henne. Det var verkligen inte meningen. Däremot upplever jag det som djupt konspiratoriskt att tro att journalister skulle fostras i att skriva någonting. Och det ville jag förtydliga, säger Karlsten til Samhällsnytt.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0