Terrordådet i Manchester
Morrissey.

Rocklegendens attack mot brittiska PK-eliten efter terrordådet

Publicerad 24 maj 2017 kl 18.13

Utrikes. Efter terrordådet i Manchester riktar rocklegenden Morrissey svidande kritik mot det politiska etablissemanget i Storbritannien, deras invandringspolitik och politiska korrekthet. Inte ens drottningen själv kommer undan.

Gilla artikeln på Facebook

Morrissey, som själv är uppväxt i Manchester, berättar i ett Facebook-inlägg med illa dold vrede hur han firade sin födelsedag i hemstaden när bomben briserade under Ariana Grande-konserten.

The Smiths-sångaren går också till rasande attack mot det brittiska etablissemanget, som han anklagar för politiskt korrekt hyckleri. Premiärminister Theresa May är en av dem som får en släng av sleven:

"Theresa May säger att den här typen av attacker 'inte kommer att knäcka oss', men hon lever sitt eget liv i en skottsäker bubbla, och hon behöver uppenbarligen inte själv identifiera några unga idag på Manchesters bårhus."

"Och detta 'kommer inte att knäcka oss' betyder att tragedin inte kommer att knäcka henne eller hennes invandringspolitik", fortsätter Morrissey.

Han angriper också Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan, som tidigare har sagt att terrorattacker är en "del av att bo i en storstad".

"Sadiq Khan säger att 'London står enat med Manchester', men han fördömer inte Islamiska staten – som har tagit på sig ansvaret för bombningen", skriver Morrissey.

Rocklegenden riktar också sin vrede mot drottningen.

"Drottningen får absurt nog beröm för sina 'starka ord' när hon fördömde attacken, men hon ställer inte in dagens trädgårdsbjudning vid Buckingham Palace. Men någon kritik mot detta tillåts inte i tryckfrihetens Storbritannien. Manchesters borgmästare Andy Burnham säger att attacken utfördes av en 'extremist'. En extrem vad? En extrem kanin?"

Morrissey blev världsberömd under 80-talet som sångare i det kultförklarade indiebandet The Smiths och gjorde senare solokarriär.

Han har tidigare uttryckt åsikter som tagits emot illa av hans egna fans, som påfallande ofta är politiskt korrekta vänsterhipsters, konstaterar Daily Caller. För tio år sedan konstaterade han att invandringen leder till att den brittiska identiteten är på väg att försvinna. Förra året hyllade han Brexit som ett "magnifikt" beslut av det brittiska folket.

Läs hela inlägget:


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

C-kravet på L: "Stå på godhetens sida"

Liberala smockan när partiet överväger samröre med SD. "Vi måste våga vara goda, även om det gör oss till åtlöje."0 

Ekonominyheter

Bankernas politiska utrensningar ger snabbt avtryck. Svenska liberaler är redan igång och kampanjar för ett kontantfritt samhälle.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0