Terrordådet i Manchester
Morrissey.

Rocklegendens attack mot brittiska PK-eliten efter terrordådet

Publicerad 24 maj 2017 kl 18.13

Utrikes. Efter terrordådet i Manchester riktar rocklegenden Morrissey svidande kritik mot det politiska etablissemanget i Storbritannien, deras invandringspolitik och politiska korrekthet. Inte ens drottningen själv kommer undan.

Gilla artikeln på Facebook

Morrissey, som själv är uppväxt i Manchester, berättar i ett Facebook-inlägg med illa dold vrede hur han firade sin födelsedag i hemstaden när bomben briserade under Ariana Grande-konserten.

The Smiths-sångaren går också till rasande attack mot det brittiska etablissemanget, som han anklagar för politiskt korrekt hyckleri. Premiärminister Theresa May är en av dem som får en släng av sleven:

"Theresa May säger att den här typen av attacker 'inte kommer att knäcka oss', men hon lever sitt eget liv i en skottsäker bubbla, och hon behöver uppenbarligen inte själv identifiera några unga idag på Manchesters bårhus."

"Och detta 'kommer inte att knäcka oss' betyder att tragedin inte kommer att knäcka henne eller hennes invandringspolitik", fortsätter Morrissey.

Han angriper också Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan, som tidigare har sagt att terrorattacker är en "del av att bo i en storstad".

"Sadiq Khan säger att 'London står enat med Manchester', men han fördömer inte Islamiska staten – som har tagit på sig ansvaret för bombningen", skriver Morrissey.

Rocklegenden riktar också sin vrede mot drottningen.

"Drottningen får absurt nog beröm för sina 'starka ord' när hon fördömde attacken, men hon ställer inte in dagens trädgårdsbjudning vid Buckingham Palace. Men någon kritik mot detta tillåts inte i tryckfrihetens Storbritannien. Manchesters borgmästare Andy Burnham säger att attacken utfördes av en 'extremist'. En extrem vad? En extrem kanin?"

Morrissey blev världsberömd under 80-talet som sångare i det kultförklarade indiebandet The Smiths och gjorde senare solokarriär.

Han har tidigare uttryckt åsikter som tagits emot illa av hans egna fans, som påfallande ofta är politiskt korrekta vänsterhipsters, konstaterar Daily Caller. För tio år sedan konstaterade han att invandringen leder till att den brittiska identiteten är på väg att försvinna. Förra året hyllade han Brexit som ett "magnifikt" beslut av det brittiska folket.

Läs hela inlägget:


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0