Nya tyska censuren

Stort antal razzior mot invandringskritiker på Facebook

Publicerad 13 juli 2016 kl 16.26

Utrikes. Tysk polis slog under onsdagen till mot 60 personer som bland annat anklagas för att ha uttryckt sig "främlingsfientligt" och "rasistiskt" på sociala medier.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt ett pressmeddelande från den federala polisen i Tyskland deltog 25 polisdistrikt i de landsomfattande razziorna.

Tillslagen har bland annat riktat sig mot medlemmar i en sluten Facebook-grupp där det förutom att ha spridits "högerextremism" och "främlingsfientlighet" också ska ha förekommit inlägg som förhärligat nationalsocialismen.

I Berlin riktades insatserna mot personer som förnekat Förintelsen och skrivit "hatiskt om flyktingar och politiker", rapporterar Junge Freiheit.

Efter påtryckningar från Tysklands regering gick Facebook tidigare i år med på att starta en byrå med hundratals anställda som ska ägna sig åt att gå igenom och censurera "främlingsfientliga" inlägg på den sociala nätverkssajten.

Den federale polischefen Holger Münch säger idag att den typen av material har ökat kraftigt sedan asylkaoset inleddes förra året.

– Dagens åtgärder klargör att de federala och delstatliga polismyndigheterna med kraft kommer att bekämpa hat och hets på internet. Antalet fall av högerpolitiskt motiverade hatbrott på internet har ökat markant i spåren av den europeiska flyktingsituationen.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Ekonominyheter

Fortsatt kritik mot "woke" Ikea

"Varför har ni butiker i Saudiarabien?".. Svenska möbeljätten anklagas återigen för hyckleri.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0