Gruppvåldtäkten i Visby

Efter gruppvåldtäkten: "Gotlänningen har fått nog"

Publicerad 9 oktober 2016 kl 14.42

Inrikes. Efter gruppvåldtäkten i Visby har bägaren runnit över för en stor mängd gotlänningar som har tröttnat på den mångkulturella utvecklingen. Det säger Camilla Sandelius, 26, som anordnade en stor demonstration till stöd för kvinnan, till Granskning Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under natten till söndagen som en rullstolsbunden kvinna gruppvåldtogs i Visby. De fem män som anhölls för brottet försattes sedan på fri fot, något som väckte stark upprördhet.

På onsdagen samlades hundratals Visbybor, efter några timmars varsel, till en spontan demonstration utanför de misstänkta våldtäktsmännens asylboende.

– Vi trodde väl att det skulle komma 20-30 stycken men inte hundratals, säger arrangören Camilla Sandelius till Granskning Sverige.

Politikerna på Gotland har de senaste åren arbetat på högvarv för att göra den tidigare nästan helt etniskt homogena ön "mångkulturell" genom att locka dit stora mängder asylsökare från tredje världen. Och situationen har förvärrats mycket snabbt enligt Sundelius. Bland annat har flera kvinnor blivit våldtagna av invandrare under sommaren.

– Så fort de kom hit har det hänt en massa skit som aldrig händer på Gotland annars. Nu är det nog.

Camilla Sandelius säger att gruppvåldtäkten mot den rullstolsbundna kvinnan var droppen som fick bägaren att rinna över för många gotlänningar.

– Jag tror att det här faktiskt var droppen för gotlänningen. Vi klarar inte av mer. Vi har inte bett om att få hit kriminella människor som går på våra kvinnor sexuellt. Vi har inte röstat på det. Politikerna har inte frågat oss vad vi klarar av.

Redan i vintras var Sandelius med och bildade ett medborgargarde som nu har cirka 700 medlemmar.

– Det handlar om att skapa trygghet, säger hon.

Artikeln är rättad. Camilla heter Sandelius i efternamn och ingenting annat.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0