Pedofilbankiren Epstein

Epstein hittad död – USA hävdar självmord

Publicerad 10 augusti 2019 kl 15.36

Utrikes. Den amerikanske miljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för sexhandel och sexualbrott, har nu hittats död i sin fängelsecell i New York, rapporterar NBC.

Gilla artikeln på Facebook

Myndigheterna säger till NBC att kroppen hittades 7:30 lokal tid på storstadshäktet i New York och att man redan slagit fast att den amerikanske miljardären hade "hängt sig i cellen".

Miljardären skadades den 23 juli men överlevde. Många krävde då att han skulle sättas i en säker isoleringscell, innan han mördas eller "begår självmord".

Epstein greps misstänkt för sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor i Florida och New York. Han misstänks ha betalat offren för sexuella tjänster. Det yngsta offret var 14 år.

Högerprofilen Ann Coulter misstänker att miljardären Jeffrey Epstein har drivit sin pedofilverksamhet som ett sätt att skapa hållhakar på mäktiga amerikanska män för främmande makts räkning. Bland de som synts på bild i Epstein-sammanhang tillsammans med unga kvinnor märks USA:s tidigare president Bill Clinton och Israels tidigare premiärminister Ehud Barak.

USA:s arbetsmarknadsminister Alex Acosta avgick för en månad sedan på grund av skandalen. Acosta var åklagare förra gången Epstein åkte dit för sexbrott, och anklagades för att vara ansvarig för att pedofilmiljardären den gången kom undan med ett mycket kort fängelsestraff.


Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Mer från Utrikes

Snus kan klassas som knark i Ryssland

Moskvapolisen kräver narkotikaklassning.. Förslaget: Minst sex års fängelse för försäljning.0 

Joe Biden kallade 84-årig väljare för "fetto"

Lättkränkt presidentkandidat ilsknade till.. "Låt oss göra armhävningar ihop, låt oss springa, låt oss göra vad du vill, låt oss ta ett IQ-test."0 

Sidor

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0