Ska?rmavbild 2013-10-30 kl. 09.52.48

Feminist dömd för fejkat näthat

Publicerad 30 oktober 2013 kl 11.19

Utrikes.En amerikansk feminist döms nu för att ha fejkat så kallat näthat mot sig själv och skyllt gärningarna på konservativa grupper, skriver den amerikanska nyhetssajten Daily Caller.

Gilla artikeln på Facebook

Fox News rapporterade i våras att Meghan Lanker-Simons, feministisk bloggare och student vid universitetet i Wyoming, hade skrivit flera våldtäktshot riktade mot sig själv och postat dem på Facebook, för att sedan polisanmäla händelsen och skylla på republikaner.

"Jag vill straffknulla Meg Lanker Simons så hårt. Den bruden låter sin liberala käft gå oavbrutet och bryr sig inte vad folk tycker. Jag tänder på det och det gör mig förbannad. En natt med henne och hon kommer att bli en god republikansk subba", skrev den 28-åriga feministen bland annat i inlägget om sig själv.

Efter att ha anmält händelsen fick Lanker Simons stor uppmärksamhet i vänsterliberal amerikansk media där hon lade ut texten om det förskräckliga näthatet.

– Det är helt sjukt att någon kan sitta och fantisera ihop de här sakerna. Och att sen posta det på nätet, det är ju ännu sjukare, sade Lanker Simons bland annat i en intervju med en MSNBC.

Universitetet backade ursprungligen upp Lanker Simons och fördömde den "våldtäktskultur" som man ansåg finnas i den amerikanska studentkulturen i allmänhet och – underförstått – bland republikanska studenter i synnerhet.

Efter att polisen börjat utreda händelserna kom det dock fram att det var Lanker Simons själv som skrivit inläggen, vilket ledde till en förundersökning. I början av oktober fick hon ett bötesföreläggande som hon nu har accepterat. Daily Caller anger inte storleken på föreläggandet men skriver att det var "minimalt". Om saken hade gått till åtal hade den 28-åriga feministen riskerat 1 000 dollar i böter och ett års fängelse. Nu kan hon istället fortsätta sina juridikstudier, och enligt Daily Caller har hon bytt namn till Meg Simons och studerar idag på "Gonzaga University School of Law".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0