Maktstriden i SD

SD: Inga polisförhör på riksdagskansliet

Publicerad 24 april 2015 kl 15.08

Inrikes. Dagens Nyheters uppgifter om polisförhör med anställda på Sverigedemokraternas riksdagskansli är felaktiga, skriver partiet nu i ett pressmeddelande. Tidningens journalist står dock fast vid uppgifterna.

Gilla artikeln på Facebook

Mats J Larsson på Dagens Nyheter har i flera artiklar beskrivit hur ett flertal höga tjänstemän på SD:s riksdagskansli har förhörts av polis med anledning av en förundersökning om dataintrång mot SDU-ledningen.

Igår förnekade partiets frontfigur Mattias Karlsson kännedom om förhören – och idag dementerar SD officiellt uppgifterna.

"Uppgifterna stämmer inte. Ingen vid Sverigedemokraternas riksdagskansli har förhörts. Sverigedemokraterna har inte blivit kontaktade av polis eller åklagare och vi har inte fått någon information om att en förundersökning inletts", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Säkerhetschefen Björn Sandberg pekas i DN ut som en av de tjänstemän som ska ha förhörts av polis.

– Varken jag eller någon annan vid riksdagskansliet har såvitt jag vet blivit kontaktad, än mindre förhörts av polis. Allt tyder på att uppgifterna är ren lögn, säger han.

DN:s Mats J Larsson står dock fast vid att det han skrivit stämmer.

– Sverigedemokraterna har inte kontaktat mig eller Dagens Nyheter för att få en rättelse, vilket är brukligt. Jag är som vanligt säker på de uppgifter jag publicerar, i annat fall rättar jag, säger han till Nyheter Idag.

Det var i mitten av april som någon kapade Gustav Kasselstrands och William Hahnes Gmail-konton och kom över mer än 15.000 mejl. Strax därefter publicerades skärmdumpar från en privat mejlkonversation mellan de två SDU-topparna på Nyheter Idag – en sajt som står Mattias Karlsson nära. Grovt dataintrång och anstiftan till grovt dataintrång kan ge upp till sex års fängelse.

Artikeln har uppdaterats.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0