Överfallen i Östersund
Prästgatan i centrala Östersund.

Polisen jagar män som pratar "svenska med brytning" för försök till gruppvåldtäkt i centrala Östersund

Publicerad 6 mars 2016 kl 15.03
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Två kvinnor i 25-årsåldern överfölls natten till söndagen i centrala Östersund. Vid det ena tillfället försökte tre män gruppvåldta en kvinna och vid det andra tillfället blev den drabbade kvinnan nedslagen till marken.

Gilla artikeln på Facebook

Det första larmet om ett överfall kom in vid ettiden natten till söndagen. En kvinna, som enligt polisen är i 25-årsåldern, blev överfallen på Prästgatan i centrala delarna av staden av tre unga män.

Kvinnan blev nedbrottad till marken och männen försökte därefter slita av henne byxorna. Hon gjorde dock motstånd och lyckades slå sig fri och gärningsmännen flydde från platsen via Tullgatan.

– Jag har lämnat det till krimjouren och de jobbar med det, berättar polisens vakthavande befäl Magnus Hamstig för Fria Tider.

Det signalement polisen gått ut med på de tre gärningsmännen är att de är mellan 18 och 25 år gamla, långa, smala och att de var mörkt klädda. Eventuellt hade en av dem ljusa skor på sig. Männen pratade svenska med brytning.

Under söndagseftermiddagen hade polisen än så länge inte fått tag på de tre männen som försökte våldta kvinnan.

– I nuläget är det lite klent med det, säger Hamstig.

Ännu ett överfall
Omkring tre timmar senare på natten, vid fyratiden, utsattes ännu en kvinna i 25-årsåldern för ett överfall på Prästgatan i Östersund. Denna gång var det en ensam gärningsman som gick fram till kvinnan och slog henne i ansiktet med knuten näve. Därefter slängde han ned henne på marken och tryckte hennes huvud mot backen innan han försvann från platsen.

Överfallet inträffade mitt i centrala Östersund, nära korsningen mellan de båda gågatorna Prästgatan och Hamngatan. Även vid det andra överfallet beskrivs gärningsmannen som en utlänning. Han uppges vara cirka 25 till 30 år gammal, ha kortklippt hår på sidorna med lite längre hår uppe på huvudet och ska ha varit klädd i ett rutigt klädesplagg.

Hamstig tror inte att det finns något samband mellan de båda invandringsrelaterade kvinnoöverfallen. Polisen uppger att de gärna tar emot tips på telefon 114 14 om någon sett eller hört något som kan sättas i samband med de båda överfallen.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0